Werken met energie in teams

Ontdek HOE energie binnen teams te beïnvloeden!

‘Energy is the fuel that makes great organizations run.’ (Dutton, 2003)

Vraag je je dit ook wel eens af: “Hoe kan het dat als ik bij het ene team rondloop de sfeer goed is, het er bruist van energie en ideeën en er hard wordt gewerkt, terwijl ‘drie deuren verder’ er een team futloos bij zit en er volop geroddeld en geklaagd wordt?” Teams waar energie aanwezig is presteren tot wel 40% beter, hebben een lager verloop, minder verzuim en misschien wel het belangrijkste: er is een prettige werksfeer.

Kunnen we energie in teams beïnvloeden? Het antwoord is volmondig “Ja”. Niet door extra budget, of inhuur van externen, nee vaak door gebruik te maken van ‘nabije voorzieningen’. Tijdens de masterclass laten we je aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden zien wat die voorzieningen zijn en hoe u en uw team daar gebruik van kunnen maken.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

De exclusieve masterclass ‘Werken met energie in teams’ is speciaal gericht op (interim) managers, adviseurs, teamleiders, trainers en coaches die:

 • Teams effectiever willen laten werken
 • De sfeer in teams willen verbeteren
 • Geloven in de kracht van positieve organisaties en energie
 • Worstelen met de ‘hoe-vraag’ bij het ontwikkelen van teams
 • Ook het gevoel hebben dat er te weinig wordt gedaan met de alom bekende medewerkertevredenheidsonderzoeken

Tijdens de masterclass ‘Werken met energie in teams’ worden concrete voorbeelden uit de praktijk gebruikt. Naast een plezierige ontmoeting met zeer diverse mensen krijg je zo ook veel praktische informatie aangereikt.

Wat je kan verwachten

Het wordt een afwisselend en prikkelend programma, met praktische kennis, handvatten en inzichten die jou persoonlijk versterken en die je direct kunt toepassen.

Twee ervaren en bevlogen organisatieadviseurs delen hun kennis en inzichten die zij opdeden binnen diverse (non) profit organisaties. Je maakt kennis met verschillende vormen van energie binnen teams, en je ervaart de impact van deze vormen op een team. Er is ruimte voor het bespreken van concrete vragen bij de deelnemers.

Door wie wordt de masterclass gegeven?

Cees van der Zwan Associate COURIUS

Cees van der Zwan

Cees is partner van adviesbureau NewGo. Cees bekleedde diverse managementfuncties, gaf leiding aan grootschalige veranderprocessen bij verschillende organisaties en is nu ruim 15 jaar als zelfstandig adviseur werkzaam. Naast zijn werk als adviseur verrichtte hij als onderzoeker aan de VU tevens wetenschappelijk onderzoek naar het beïnvloeden van energie binnen teams. Bij het onderzoek waren ruim 200 teams betrokken. In 2017 promoveerde hij op het proefschrift “Naar energieke teams. Wat te doen?“

gecertificeerd business coach Marco Buschman

Marco Buschman, MCC

Marco is Managing Partner van COURIUS, organisatieadviseur, internationaal trainer en gecertificeerd als (team)coach. Zijn passie is het creëren van een High-Performance cultuur waarbij op individueel, team en organisatieniveau resultaatgerichtheid en daadkracht samengaat met vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen. Daarnaast is hij schrijver van Verbindend Vermogen, de voormalig #1 bestsellerlijst Managementboek. Klanten omschrijven zijn stijl als optimistisch, daadkrachtig, invoelend, gepassioneerd, resultaatgericht en inspirerend.

Praktische informatie omtrent de masterclass en de voorwaarden

Praktische info

 • Wanneer: op aanvraag
 • Waar: omgeving Utrecht
 • Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
 • Investering: € 350 (excl. BTW, inclusief lunch, koffie, thee & frisdranken)

Betaling

 1. Zodra een deelnemer zich heeft aangemeld voor een masterclass is hij/zij betalingsplichtig.
 2. Na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen wordt een factuur gestuurd met daarin onze bankgegevens.
 3. Uiterlijk 10 werkdagen voor de start van de masterclass dient het verschuldigde bedrag te zijn overgemaakt.
 4. Deelnemers die zich korter dan 10 werkdagen voor aanvang van de masterclass aanmelden dienen het verschuldigde bedrag direct over te maken.

Annuleringsvoorwaarden

 1. Een deelnemer kan tot en met 14 dagen na inschrijving zijn/haar inschrijving kosteloos annuleren door een email te sturen aan: inschrijven@courius.com. In de mail moet worden vermeld dat gebruik wordt gemaakt van de wettelijke bedenktijd.
 2. Annuleren na de wettelijke bedenktijd dient schriftelijk plaats te vinden door een email te sturen aan: inschrijven@courius.com. De datum en het tijdstip van ontvangst van de afmelding bepalen welke kosten moeten worden betaald: tot 10 werkdagen voor aanvang van de cursus/workshop/masterclass kan gratis worden geannuleerd;
 3. Bij annulering korter dan 10 werkdagen voor aanvang van de cursus/workshop/masterclass is de student verplicht om de volledige kosten van de cursus/workshop/masterclass te betalen.
 4. Bij gedeeltelijke deelname of tussentijdse beëindiging door de student vindt geen restitutie van de kosten plaats.
 5. Bij verhindering van deelname na betaling is in overleg verschuiving naar een volgende cursus/workshop mogelijk.

Schrijf je direct in

Klachtenprocedure

Heb je een klacht? Raadpleeg onze klachtenprocedure en neem contact op via klacht@courius.com. Binnen 2 werkdagen wordt contact met je opgenomen om je klacht door te spreken en gezamenlijk te zoeken naar een oplossing.

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Jolanda van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!