Trainingen & Workshops

De ervaringsgerichte trainingen en workshops die COURIUS verzorgd worden op de vraagstelling, werksituatie en bedrijfscultuur afgestemd. Ze gaan uit van verbetering die niet alleen gebaseerd is op het aanleren van nieuwe kennis. Kennis is immers van geen waarde tenzij je deze in de praktijk brengt. Waar het om gaat is dat je de nieuwe kennis inzet om te komen tot (nieuw) effectief gedrag. En dat gebeurt o.a. door het vergroten van inzicht in het eigen handelen; het aanleren van nieuwe vaardigheden; het veranderen van de eigen houding en uitgedaagd worden de nieuwe vaardigheden in de praktijk toe te passen. De trainingen en workshops, bij voorkeur in combinatie met begeleiding en/of coaching, zijn dan ook steeds weer zo opgezet dat doelgerichte verandering in gedrag op de lange termijn wordt gerealiseerd.

Onderwerpen voor trainingen en workshops

In beginsel kunnen alle door jou gewenste onderwerpen in trainingen en workshops worden opgenomen. Ter inspiratie geven we onderstaand de meest voorkomende thema’s waarvoor wij worden benaderd.

 • Teamdynamica
 • Persoonlijke coaching
 • Teamcoaching
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Leiderschap
 • Managementvaardigheden

Didactische uitgangspunten

Bij het ontwerp en de uitvoering van trainingen en workshops hanteren we de volgende didactische uitgangspunten.

 • Wij werken dicht tegen en in de praktijk door de uitdagingen van jouw organisatie voorop te zetten. Van daaruit ontwerpen we trainingen en workshops en geven we opdrachten mee waaraan individueel of gezamenlijk wordt gewerkt.
 • Iedere deelnemer heeft een eigen leerstijl. Dat wetende wisselen we af in leervormen en werkwijzen en zorgen ervoor dat bij iedere interventie de verschillende leerstijlen aan bod komen.
 • Bij onze werkvormen staat ervaringsgericht leren voorop. Al doende leert men en al lerende doet men. Dat betekent werken in het hier en nu; laat zien waar het over gaat, verlang dat ook van de deelnemers en geef daarop terugkoppeling.
 • We halen de praktijk in de bijeenkomsten door van deelnemers te verwachten dat zij eigen casuïstiek inbrengen. Dit verhoogt het leereffect en de herkenbaarheid. Van daaruit werken we aan kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de werkpraktijk.
 • Het gaat bij effectiviteit van gedrag nooit om goed of fout maar om het effect van het gedrag op de ander. Dit betekent dat wij van deelnemers vragen om elkaar feedback te geven en zelf geven we ook veel feedback. Wij doen dit confronterend en respectvol.
 • We schenken veel aandacht aan verbinding van persoonlijk leren met rolbewustzijn en organisatiecontext. Dat vraagt om een veilige omgeving. Daar voelen wij ons zeer verantwoordelijk voor en we besteden daar bewust aandacht aan.
 • Onze rol is om de deelnemers te begeleiden in hun ontwikkelproces. Vanuit onze achtergrond kunnen we, indien gewenst, ook inhoudelijk meedenken over veranderingen binnen jouw organisatie in de rol van organisatie adviseur.

Onze trainers

Wij zetten allround professionals in met relevante praktijkervaring als manager, adviseur, trainer en (team)coach. We kunnen binnen onze trainingen en workshops makkelijk schakelen tussen deze rollen en passen die integraal toe.

Vraag meer informatie aan

Naast trainingen en workshops bieden wij ook een aantal masterclasses aan.
Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak of gebruik het contactformulier en wij nemen snel contact met je op.

Van deze klanten krijgen we nog steeds kerstkaartjes

Wij werken met 300% wilskracht aan het verbeteren en sterker maken van leiders en organisaties.
Bekijk hier al onze referenties.

KLANTEN OVER ONZE TRAININGEN

“Marco heeft een sterke wil en overtuiging, gekoppeld aan een grote daadkracht. Deze eigenschappen maken dat hij als trainer en coach bijzonder overtuigend is en waarmee het gewenste effect ook echt bereikt wordt.”

Roland Bonsen, Learning Consultant and Educational Researcher, Capgemini Academy

Meer inspiratie in je mailbox?

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Debby van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!