Trainingen & Workshops

COURIUS verzorgt ervaringsgerichte trainingen en workshops die gericht zijn op daadwerkelijke verbetering en verandering, naast het aanleren van nieuwe kennis. Kennis is immers van geen waarde tenzij je deze in de praktijk brengt.

Daarom werken we met gecertificeerde organisatieadviseurs, coaches en trainers die allemaal ruime ervaring in directie- en managementfuncties hebben. Zij gebruiken concrete cases en voorbeelden uit de praktijk en schakelen tijdens een training of masterclass gemakkelijk tussen hun verschillende rollen. Zo inspireren ze deelnemers om de opgedane kennis daadwerkelijk toe te passen. Dat zorgt voor echte verandering en helpt je om de beoogde doelen die je voor jezelf en je team of organisatie stelt te behalen.

Leiderschapstraining hybride teams

Er komt een moment dat we weer minder in virtuele teams gaan werken. Dat we weer geheel of gedeeltelijk terugkeren naar onze vertrouwde werklocatie. Maar hoe behoud je de voordelen van het virtueel samenwerken als je weer terug bent op de werkvloer? Hoe manage je een hybride situatie waarbij je team zowel vanuit huis als op locatie werkt? Deze tweedaagse leiderschapstraining helpt je bij die omschakeling.

Onze masterclasses

We organiseren regelmatig uiteenlopende masterclasses die bijzonder geschikt zijn voor persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. Aantrekkelijke sprekers en een heel sterk programma maken het wel heel makkelijk om actie te nemen op je voornemen om nu echte verandering en verbetering te realiseren!

LInk naar:Werken met energie in teamsLInk naar:Verbindend VermogenLInk naar:Leiderschap en de kracht van mindfulnessLInk naar:Leiderschap in voor- en tegenspoed
LInk naar:Creëren van High-Performance TeamsLInk naar:Samenwerken vanuit vertrouwenLInk naar:Zakelijk succes vanuit verbindingLInk naar:Masterclasses

Of proef van deze gratis online masterclasses

Cees van der Zwan Associate bij COURIUS

Naar een succesvol team

Dr. Cees van der Zwan promoveerde op onderzoek naar de energie in teams en laat je zien hoe je het beste resultaat uit je team haalt, zowel in functioneel als in relationeel opzicht.
Gratis online masterclass van 50 minuten.

Marco Buschman COURIUS managing partner

Verbindend leiderschap

Marco Buschman neemt je mee in de ontwikkeling van verbindend leiderschap. Daarmee leg je de basis voor betere samenwerking en meer impact op je team en organisatie.
Gratis online masterclass van 50 minuten.

Liever een maatwerk training of workshop?

In beginsel kunnen alle door jou gewenste onderwerpen in trainingen en workshops worden opgenomen. Ter inspiratie geven we onderstaand de meest voorkomende thema’s waarvoor wij worden benaderd:

 • Teamdynamica
 • Persoonlijke coaching
 • Teamcoaching
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Leiderschap
 • Managementvaardigheden

Vraag meer informatie aan

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bijvoorbeeld met een maatwerk training of incompany workshop of masterclass? Bel ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak of gebruik het contactformulier. We nemen snel contact met je op, vaak dezelfde werkdag nog.

Van deze klanten krijgen we nog steeds kerstkaartjes

Wij werken met 300% wilskracht aan het verbeteren en sterker maken van leiders en organisaties.
Bekijk hier al onze referenties.

Dit zeggen onze klanten over onze trainingen

“Marco heeft een sterke wil en overtuiging, gekoppeld aan een grote daadkracht. Deze eigenschappen maken dat hij als trainer en coach bijzonder overtuigend is en waarmee het gewenste effect ook echt bereikt wordt.”

Roland Bonsen, Learning Consultant and Educational Researcher, Capgemini Academy

Didactische uitgangspunten

Bij het ontwerp en de uitvoering van trainingen en workshops hanteren we de volgende didactische uitgangspunten.

 • Wij werken dicht tegen en in de praktijk door de uitdagingen van jouw organisatie voorop te zetten. Van daaruit ontwerpen we trainingen en workshops en geven we opdrachten mee waaraan individueel of gezamenlijk wordt gewerkt.
 • Iedere deelnemer heeft een eigen leerstijl. Dat wetende wisselen we af in leervormen en werkwijzen en zorgen ervoor dat bij iedere interventie de verschillende leerstijlen aan bod komen.
 • Bij onze werkvormen staat ervaringsgericht leren voorop. Al doende leert men en al lerende doet men. Dat betekent werken in het hier en nu; laat zien waar het over gaat, verlang dat ook van de deelnemers en geef daarop terugkoppeling.
 • We halen de praktijk in de bijeenkomsten door van deelnemers te verwachten dat zij eigen casuïstiek inbrengen. Dit verhoogt het leereffect en de herkenbaarheid. Van daaruit werken we aan kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de werkpraktijk.
 • Het gaat bij effectiviteit van gedrag nooit om goed of fout maar om het effect van het gedrag op de ander. Dit betekent dat wij van deelnemers vragen om elkaar feedback te geven en zelf geven we ook veel feedback. Wij doen dit confronterend en respectvol.
 • We schenken veel aandacht aan verbinding van persoonlijk leren met rolbewustzijn en organisatiecontext. Dat vraagt om een veilige omgeving. Daar voelen wij ons zeer verantwoordelijk voor en we besteden daar bewust aandacht aan.
 • Onze rol is om de deelnemers te begeleiden in hun ontwikkelproces. Vanuit onze achtergrond kunnen we, indien gewenst, ook inhoudelijk meedenken over veranderingen binnen jouw organisatie in de rol van organisatie adviseur.

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Lisette van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!