Boeken over organisatieontwikkeling

Aandacht in interactie

Aandacht laat onvoorspelbaarheid binnen. Dit boek laat zien hoe we vanuit aandacht verbinding kunnen maken met de mogelijkheid tot beweging en vernieuwing, die in het hier en nu besloten ligt. En hoe we weerstand moeten bieden aan onze neiging in organisaties om processen te forceren dan wel te vermijden. Lees meer over: Aandacht in interactie

De werkrevolutie

De manier waarop wij werken veranderd fundamenteel. Wat is de impact van virtuele werkomgevingen? Wat zijn de consequenties van outsourcing voor de loyaliteit. Hoe ga je om met vijf generaties op de loonlijst en toenemende medezeggenschap? Centrale vraag: hoe richt je je bedrijf daarop in? Lees meer over De werkrevolutie.

Presence

Hoe vind collectieve verandering plaats. Vier change and learning denkers zoeken het antwoord op de vraag hoe diepgaande collectieve verandering plaatsvindt. Daarbij maken zij niet alleen gebruik van hun eigen ervaringen, maar ook van de gesprekken die zij voor dit boek met vele wetenschappers hadden. Lees meer over Presence.

Theorie U

Niet uitgaan van het verleden, maar hoe de toekomst zich in het nu manifesteer. De kernvraag van het boek: hoe kan ik als mens of organisatie een eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, die aansluit bij wat de omgeving echt nodig heeft? Het boek is het nieuwe managementboek van deze tijd. Lees meer over Theorie U.

Het beslissende moment

Hoe komen veranderingen in een stroomversnelling? Kleine verschillen kunnen grote gevolgen hebben in het sociale leven. Een persoon kan een trend ten goede of ten kwade keren. Dit boek onderzoekt hoe trends en modes op gang komen. Vertaal het zelf naar veranderingsprocessen. Lees meer over Het beslissende moment.

Onze ijsberg smelt

Standaardwerk over organisatie verandering. Dit boek beschrijft aan de hand van een metafoor de menselijke processen die men tegenkomt wanneer men geconfronteerd wordt met een veranderende omgeving. Een krachtig instrument om universele ervaringen herkenbaar neer te zetten. Lees meer over Onze ijsberg smelt.

Inspiratie

“Eendracht maakt macht, tweedracht breekt kracht.”

Aesopus

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Lisette van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!