Boeken over persoonlijke groei

Tot hier en nu verder!

Tot hier en niet verder!

Waarom ben je niet succesvoller dan je nu bent? Waarschijnlijk omdat je eigen gedrag je tegenhoudt. De 20 beschreven gewoontes zijn de meest voorkomende fouten die mensen (en dus ook jij) maken op weg naar hun persoonlijke top. Herken ze bij jezelf en wordt een betere leider, niet morgen maar vandaag. Lees meer over Tot hier en nu verder!

Boek Identiteit

Identiteit

De context waarin wij leven bepaalt wie wij zijn. Veranderingen in de maatschappij hebben gezorgd voor een veranderd ik-gevoel. Paul Verhaeghe onderzoekt de effecten van dertig jaar neoliberalisme, vrijemarktwerking, privatisering en de relatie tussen de maakbare samenleving en onze identiteit. Lees meer over Identiteit.

Liegen om te leven

Liegen om te leven

De strategie van zelfbedrog. In dit boek worden de vele manieren onderzocht waarop wij onszelf voor de gek kunnen houden. Zonder dat we het in de gaten hebben stellen we dingen mooier voor dan ze zijn, en onaangename zaken of pijnlijke inzichten vergeten we maar liever. Dit soort ‘zelfbedrog’ is algemeen. Lees meer over Liegen om te leven.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Leid een rijk leven zonder hard te werken. Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Het zet aan tot reflectie, maar de haalbaarheid…? Lees meer over Een werkweek van 4 uur.

De kracht van het nu

De kracht van het nu

We zijn ons denken niet. Dit boek pleit ervoor dat het richten op het ‘nu’ kan leiden tot het hervinden van innerlijke vreugde en vrede. Het gaat om het aankweken van grote opmerkzaamheid voor de rijkdom van het leven zonder het waargenomene meteen te vertalen in mentaal-emotionele patronen. Lees meer over De kracht van het nu.

Een nieuwe aarde

Een nieuwe aarde

Het vervolg op de kracht van het nu. Ook in dit deel wordt uitgelegd wat jezelf kan doen om bij te dragen aan een betere wereld. Voor veel mensen een inspiratie en wellicht voor veel mensen onduidelijk. Het beschrijft een proces wat gaande is om het voor jezelf en de ander op deze wereld leefbaarder te maken. Lees meer over Een nieuwe aarde.

Nietzsches tranen

Nietzsches tranen

Nietzsche in een ander daglicht geplaatst. De Amerikaanse psychiater Yalom heeft op knappe wijze de interessante ontwikkelingen op het gebied van de psychoanalyse in het Wenen van het eind van de negentiende eeuw als achtergrond genomen om een prachtig stuk fictie neer te zetten. Lees meer over Nietzsches tranen.

Inspiratie

“Een uitbreiding van kennis komt voort uit het bewuste het onbewuste te maken.”

Friedrich Nietzsches

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Lisette van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!