Heleen Brinkman

Trainingsactrice

Heleen Brinkman | Trainingsactrice

Mijn specialisme

  • Trainingsacteur
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Samenwerking
  • Geweldloze communicatie

Connect met Heleen

Leer Heleen kennen …

Als tweetalig trainer en coach (NL-Eng) fascineren communicatie en gedrag mij mateloos. De oorsprong van die fascinatie is ontsproten aan mijn internationale achtergrond. Tot mijn 7e heb ik in Australië gewoond en ben ik ontelbare keren verhuisd. Van jongs af aan heb ik geleerd om me aan te passen aan een andere cultuur en taal. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik lang een observator was in plaats van een deelnemer aan het leven. Pluspunt van al dat observeren, is dat het mijn opmerkzaamheid heeft verscherpt en dat ik sensitief ben voor alles wat tussen de woorden gezegd wordt. Minpunt van aan de zijlijn staan, was dat ik niet gezien werd.

Op zeker moment kreeg ik hier last van. Ik stagneerde in mijn werk en mijn relaties liepen stuk, simpelweg omdat ik nergens echt voor ging. Ik heb dankzij het beoefenen van ‘Respectful Confrontation’ geleerd het heft in eigen hand te nemen. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen, mijn relaties verdiepen zich nog steeds en ik heb oneindig veel plezier in het ondernemen. Dit gun ik anderen ook!

Mijn biografie

In 1987 ben ik afgestudeerd in Engelse Taal- en Letterkunde en heb vervolgens van 1992 tot 1995 een theateropleiding gevolgd bij De Trap en Het Collectief in Amsterdam. Sinds 1989 werk ik als communicatie acteur/trainer. Ik ben vertrouwd met uiteenlopende bedrijfsculturen, van multinationals, financiële dienstverleners, hoger onderwijs, zorg, Openbaar Bestuur tot die van ondernemers. Dankzij mijn vele reizen in o.a. China, Rusland en Centraal Azië voel ik me vertrouwd met diverse culturen van over de grens. Dus welke professionele of culturele achtergrond je ook hebt, ik vind altijd de aansluiting.

Vrouwen en leiderschap

Ik ben oprichter van Woman What’s Up. Met Woman What’s Up richt ik me specifiek op vrouwen en leiderschap, omdat het thema’s zijn die me persoonlijk raken. Ik ben zelf hoogopgeleid en benutte niet mijn volledige potentieel. Omdat ik niet wist hoe, niet durfde, niemand wilde kwetsen etc. Ik zie zoveel vrouwen hetzelfde doen. Zonde! Hier ligt volgens mij een oorzaak waarom vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen, waarom er minder vrouwen in topposities zijn, waarom vrouwen zich tevreden stellen met werk onder hun niveau. Dat beknotten van jezelf leidt tot chagrijn, frustratie, depressiviteit en (passieve) agressie.

Mijn unieke kwaliteit is dat ik uitnodigend ben en met compassie confronteer. Daarmee bied ik je de veiligheid om het ongemak van leren op te zoeken. En ik zorg dat je daar zoveel mogelijk uit haalt.

Neem contact met ons op

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Jolanda van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!