Helgiene Sampimon

Trainingsactrice

Helgiene Sampimon | Trainingsactrice

Mijn specialisme

  • Trainingsactrice
  • Communicatietrainer
  • Gedragscoach
  • Improvisatiedocent

Connect met Helgiene

Leer Helgiene kennen …

Mijn naam is Helgiene Sampimon-Karsten, ik ben trainingsactrice, communicatietrainer, gedragscoach en improvisatiedocent. Waar improvisatie en effectief communiceren nodig is kun je me inzetten. Ik ben enthousiast en weet snel een veilige sfeer te creëren. In mijn werk gebruik ik de methode van het ervarend leren, omdat ik van mening ben dat het aanleren van nieuwe vaardigheden en inzicht krijgen in je gedrag vooral werkt als je het ervaart. Op die manier worden beide hersenhelften geactiveerd en beklijft het geoefende beter.

Mijn achtergrond

In 1992 heb ik de Mikojel opleiding voor creatief- en educatief werker gevolgd, met als hoofdvak drama en dans. Door de vele reizen die ik in die tijd maakte in ontwikkelingslanden koos ik uiteindelijk voor een studie en baan in het onderwijs als docent aardrijkskunde. In mijn vrije tijd heb ik altijd aan improvisatietheater gedaan. Vooral theatersport gaf mij zoveel vrijheid en plezier, dat ik workshops ben gaan geven aan leerlingen op school. Ik heb twaalf jaar lesgegeven (o.a. op Curaçao en in Guyana) waarvan de laatste acht jaar ook in improvisatietheater. In deze functie voelde ik mij het meest op mijn plaats.

In 2007 wist ik zeker dat ik mijn liefde en interesse voor improvisatie en het werken met mensen verder moest uitbreiden. Ik heb mijn diploma tot communicatietrainer (School voor training) behaald, ben gestopt met het geven van aardrijkskunde en heb me volledig toegelegd op het in beweging brengen van mensen door door middel van improvisatie(-theater). Vervolgens heb ik de opleidingen tot improvisatietrainer en trainingsactrice gevolgd. In 2014 heb ik de opleiding Psychodrama en Speels coachen afgerond. Ik werk voor (non-)profit bedrijven, met zowel jongeren als volwassen.

Wat anderen over mij zeggen

Enthousiast, groot inlevingsvermogen, scherp maar nooit bot, sensitive, vriendelijk, zet realistisch spel neer.

Neem contact met ons op

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Lisette van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!