Jaco van der Tang

Managing partner

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Organisatieadvies
  • Strategische vraagstukken
  • Interim Management
  • Change Management
  • Insights Discovery Certified Practitioner

Connect met Jaco

Leer Jaco kennen …

Ik ben Jaco van der Tang, Managing Partner bij COURIUS, auteur en gastdocent bij onder meer de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam. De drie passies in mijn leven: werk, sport en gezin, strijden continu om voorrang. Als deze passies in balans zijn (en dat betekent niet altijd drie x 1/3) dan ben ik gelukkig. En geluk is een mooi uitgangspunt om zelf goed werk te leveren en dat ook aan anderen over te dragen.

Specialisme

Met meer dan 20 jaar ervaring in management- en directierollen bij grote organisaties als ABN AMRO, Achmea en ArboNed, ben ik een ervaringsdeskundige die begrijpt dat de praktijk veel weerbarstiger is dan de theorie doet vermoeden. Ik werk als consultant, teamcoach en executive- en businesscoach. Mijn stijl is vriendelijk en verbindend, maar wel vasthoudend. Het type organisatie waar ik werk loopt sterk uiteen qua omvang en bevindt zich zowel bij het bedrijfsleven als de overheid.

Resultaat voorop

Basis voor mijn werk is het behalen van resultaten. Je kent vast de uitspraak “Je moet genieten van de route, dan is het resultaat minder belangrijk.” Die uitspraak is aan mij niet besteed!

Investeren in mensen

Met het behalen van resultaat als een gegeven, ontstaat er automatisch veel ruimte om te werken aan alles wat medewerkers en klanten tevreden maakt. En dat is leuk, dankbaar en leidt tot nog meer succes. Vandaar dat het oprecht investeren in de mensen om mij heen een ander punt is dat mij kenmerkt.

Eenvoud en praktisch

Ik probeer bij mijn aanpak altijd eenvoud voorop te stellen. Leidinggevenden nemen zichzelf vaak veel te serieus en maken uitdagingen onnodig tot ingewikkelde problemen. In mijn boek INKOPPERS voor wie geen managementboeken leest, geef ik handvatten aan managers hoe ze op een praktische wijze kunnen omgaan met dilemma’s in hun werkzame leven.

Mijn blog-artikelen

lessen uit de sport: wat kan het bedrijfsleven leren van de sport
Talent in je team laten groeien en de toppers stimuleren
inspirerende quotes persoonlijke groei
zelfsturende organisaties en de visie van de top. Praat mee
feedback geven? Dat leer je niet in een training!

Neem contact met ons op

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Lisette van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!