Jerry Smit

Associate

  • Talentontwikkeling
  • Persoonlijke coaching
  • Team leiderschap & coaching
  • Organisatie leiderschap & coaching
  • Organisatie ontwikkeling

Connect met Jerry

Leer Jerry kennen …

Jarenlang heb ik gezocht naar balans. Balans in werk, gezondheid en het dagelijks leven. Tot het voor mij duidelijk werd dat de weg naar balans (beetje meer hier, beetje minder daar) de weg van verbinding is. Sinds ik streef naar verbinding tussen alles wat ik leer, doe, onderga en uitdraag, ervaar ik meer balans in en tussen alles. Ik leg graag verbanden en houd ervan om zaken ‘plat te slaan’. Daar bedoel ik mee dat het concreet en duidelijk moet zijn, zonder poespas. De drie leefregels van Spinoza helpen me hierbij:

  1. Spreek de taal van de mensen
  2. Houd maat
  3. Pas je aan

Mijn achtergrond

Van huis uit ben ik HRM’er en daarmee was voor mij de verbinding tussen mens en organisatie logisch en essentieel. Na mijn opleiding tot Systeemtherapeutisch Werker werd de samenhang tussen gedrag van mensen binnen een organisatie context alleen maar duidelijker. Het onderzoeken van alle waarheden en meervoudige perspectieven vraagt van mij een open blik en een onderzoekende houding. Deze uitdaging houdt mij scherp en dwingt me tot reflectie en het uitstellen van mijn doorgaans snelle oordeelsvorming. De laatste jaren durf ik op vragen te antwoorden: “Ik weet het (ook) niet. Laten we het samen onderzoeken.”

Ik geloof in de combinatie van trainen, coachen en begeleiden. Omdat op deze wijze verschillende leersystemen worden aangesproken wat een hoger leerrendement oplevert. Als een traject geen gedragsverandering oplevert bij de deelnemers, is er in mijn ogen niets geleerd.

Leven = leren = ontwikkelen = veranderen = verbeteren.

Mijn aanvullende kwaliteiten

In de periode 1991 tot 1994 was ik 3-voudig Europees kampioen (Wado)karate en 5e van de wereld. Mijn topsport achtergrond heeft me gevormd en veel gebracht. Ik beoefen inmiddels 45 jaar onafgebroken de krijgskunst karate-do.  En ben in het bezit van de 7e dan, de graad van grootmeester. Wedstrijden doe ik al lang niet meer, maar de verdieping in de kunst is alleen maar toegenomen. In mijn trainingen maak ik regelmatig gebruik van kennis en vaardigheden uit deze krijgskunst. Om patronen te verduidelijken en mensen de impact hiervan te laten voelen. Denken en voelen, hoofd en hart, zijn onlosmakelijk verbonden. Motivatie komt van het Latijnse ‘movere’, in beweging brengen. Wat beweegt jou?

Neem contact met ons op

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Lisette van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!