Marco Buschman – MCC

Managing partner

  • Verbindend Vermogen
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Executive coaching
  • High-Performance Organisaties
  • Organisatieontwikkeling
  • Management- en coachtrainingen

Connect met Marco

Leer Marco kennen …

Ik ben een energieke en uitdagende leiderschapsexpert, team- en executive coach, internationaal facilitator, spreker en auteur van de bestseller Verbindend Vermogen. Ik richt me op de (door)ontwikkeling van het verbindend vermogen van leidinggevenden, executives en managementteams in binnen- en buitenland. In mijn optreden pak ik vragen praktisch en oplossingsgericht aan. Klanten omschrijven mijn stijl als optimistisch, daadkrachtig, invoelend, gepassioneerd, resultaatgericht en inspirerend.

Specialisme

Mijn passie is Verbindend Vermogen en het (door)ontwikkelen van leiderschap waarbij focus op resultaat en daadkracht samengaan met een sfeer van vertrouwen, respect en het waarderen van onderlinge verschillen. Met andere woorden: werken aan productiviteit en positiviteit. Binnen mijn werk maak ik gebruik van bewezen wetenschappelijke inzichten en beproefde principes. Ik ben internationaal gecertificeerd als Master Certified Coach en Certified Team Performance Coach.

Ik heb me als gastdocent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en NHTV Breda University of Applied Sciences. Tevens coach ik MBA studenten voor Maastricht University en ben ik als spreker verbonden aan de Speakers Academy. Ook schrijf ik regelmatig blogs voor managementsite.nl.

Mijn achtergrond

Naast afgeronde studies aan de Koninklijke Militaire Academie en de Katholieke Universiteit Nijmegen heb ik 8,5 jaar carrière gemaakt als beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht. In 1999 heb ik de overstap gemaakt naar de zakelijke dienstverlening; eerst als consultant, daarna als manager en vanaf eind 2005 als trainer/coach op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Om volledig invulling te geven aan mijn passie voor leiderschap- en teamontwikkeling heb ik in 2007 de stap gemaakt naar zelfstandigheid en COURIUS opgericht.

Ik heb een goed gevoel voor de dagelijkse realiteit en ervaring in diverse omgevingen. Van voorspelbaar tot turbulent, van ‘recht toe recht aan’ tot politiek gevoelig, van stabiliteit tot crisissituatie en van overheid tot commercieel. Ik ben een persoon die een sfeer creëert waarin mensen bereid zijn samen te werken en tegelijkertijd kunnen groeien.

Mijn werkwijze

Ik heb een goed ontwikkeld luisterend oor en een scherp maar mild analytische blik. Ik kom tot heldere verwoording en neem zonder omwegen, waar nodig of gewenst, duidelijke standpunten in. Dat maakt mij tot een gesprekspartner die met goede resultaten wordt ingeschakeld voor organisatieadvies, teamontwikkeling, persoonijke ontwikkeling, training, (team)coaching, interim management en veranderkunde. Maar bovenal ben ik een echt ‘mensen-mens’; een verstaander met daadwerkelijke interesse in mijn gesprekspartners en passie voor menselijke ontwikkeling en intermenselijke relaties.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Mijn blog-artikelen

Gans ander gedrag
Follow that goose!
realiseer je dromen
DAS model of communication styles
DAS model of communication styles
Follow your heart (1)
The hyphen
Fanning the flames

Neem contact met ons op

Meer inspiratie in je mailbox?

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Debby van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!