Rijk Binnekamp

Auteur

Rijk Binnekamp | Auteur

Mijn specialisme

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling, -coaching, -training
  • Life coaching
  • Gecertificeerd DISC-trainer
  • Gecertificeerd Voice-Dialogue

Connect met Rijk

Leer Rijk kennen …

Ik ben Rijk Binnekamp, trainer, coach en eigenaar van Rijk Binnekamp Training & Coaching. Ik ondersteun teams, leidinggevenden en medewerkers om te groeien. Mensen terug brengen naar hun verlangen is mijn missie als (personal) coach. En om dat verlangen te volgen is moed nodig. Soms kan of durft iemand dat niet en ziet door angst en onzekerheid alleen beperkingen. Samen zoeken we mogelijkheden.

Vertrouwen

Teams functioneren niet vanzelfsprekend optimaal. Een nieuwe organisatiestructuur of een nieuwe missie is snel ontworpen, maar hoe krijg je je mensen zover dat ze er volledig en gepassioneerd voor gaan. Voor de nieuwe organisatie, voor de nieuwe structuur, voor de nieuwe werkwijze, voor de nieuwe… vul maar in. Vertrouwen is hierin de belangrijkste factor voor succes. Vertrouwen in de leiding, vertrouwen naar collega’s binnen team of afdeling en niet te vergeten vertrouwen in jezelf.

Werk roept voor de mens de meeste zingeving, bezieling en vitaliteit op wanneer je creëert wat je ten diepste graag wil creëren. Creëren gaat verder dan veel vormen van werken. Het is de uiterlijke manifestatie van innerlijke drijfveren, de weg van binnen naar buiten. Dat zorgt voor passie bij mensen en teams worden op deze wijze meer dan de som der delen.

Mijn achtergrond

Ik ben 35 jaar werkzaam geweest als beroepsmilitair binnen de Koninklijke Landmacht. Mijn loopbaan bestond uit drie delen. Als onderofficier 10 jaar werkzaam als voertuigtechnicus. Na een studie P&O aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en deeltijdstudie aan de Koninklijke Militaire Academie als officier zo’n 17 jaar in verschillende leidinggevende HR-functies. De laatste 8 jaar als trainer / coach binnen het Army Centre of Excellence for Leadership and Ethics. Per 1 augustus 2014 ben ik met functioneel leeftijdsontslag, veteraan en majoor b.d.

Karakteristiek

Man met een missie, rustig en invoelend, maar in beweging. Mijn passie voor dit vakgebied uit ik door het schrijven van artikelen en columns op ManagementsiteThe Century Of Talent en COURIUS. Ik heb een sterke motivatie mijn kennis en ervaring met anderen te delen. Mijn intuïtief vermogen is sterk ontwikkeld en integriteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik voel snel aan of zaken kloppen of niet. Ik heb een groot vertrouwen in mensen en ben daarin nog zelden teleurgesteld.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Mijn blog-artikelen

Ons brein, vriend of vijand?
Verveling maakt je creatiever
Slaap als leiderschapsvaardigheid
Hufterig gedrag heeft een prijskaartje
Kuddedier of jezelf zijn, wat kies jij?
Verbinding is de basis van leiderschap
Passie als sleutel tot succes - 5 tips
Authenticiteit en Leiderschap – Deel 2
Authenticiteit en Leiderschap - Deel 1

Neem contact met ons op

Gratis Ebook: 12 geheimen van krachtig leiderschap

Gratis Ebook: 12 geheimen van succesvolle teams

12 geheimen van succesvolle teams
Stuur een appje
Stuur een appje
Hallo, Jolanda van COURIUS hier!
Stuur mij gerust een appje als je vragen hebt of meer info wilt.
Fijne dag!