Teamscan

De huidige werkomgeving bestaat vaak uit een netwerk van diverse teams: virtuele teams, projectteams of zelfsturende teams. Er wordt druk uitgeoefend op die teams om te organiseren, te presteren en te reorganiseren, en dat alles in een razend tempo. Het Team Diagnostic™ Assessment is een geavanceerd instrument, gebaseerd op een bewezen model voor het bepalen van de kenmerken die nodig zijn voor goed presterende, duurzame en geïnspireerde teams. Een krachtig instrument dat wordt ingezet bij teamontwikkeling. Download hier het voorbeeldrapport Team Diagnostic Assessment (1.5MB).

teamscan-kwadrant

Meetbare uitkomsten

Het Team Diagnostic™ Assessment maakt een foto van hoe het team als geheel ervoor staat. Daartoe zijn de vragen geschreven vanuit het team perspectief. Bijvoorbeeld: ‘Voor dit team zijn duidelijke doelstellingen geformuleerd.’ Ieder teamlid vult daarbij individueel het assessment in waarbij anonimiteit is gewaarborgd.

Als alle teamleden het assessment hebben ingevuld wordt een rapport gegenereerd met een viertal niveaus die in steeds meer detail de krachten en ontwikkelpunten van het team inzichtelijk maakt. Dit systeem gebaseerde beeld van het team geeft de teamleden en -manager meer dan alleen data. Het houdt het ze een spiegel voor ten aanzien van de teameffectiviteit. Het assessment is daarmee een krachtig begin van een ontwikkelpad voor het team.

0-meting en follow-up

Het assessment geeft organisaties en teams de mogelijkheid om een 0-meting te verrichten hoe het team ervoor staat ten aanzien 14 essentiële teamfactoren. Deze teamfactoren zijn opgesplitst in 7 productiviteitsfactoren (de functionele kant) en 7 positiviteitsfactoren (de relationele kant). Na de 0-meting en het uitvoeren van een ontwikkel programma (met of zonder onze begeleiding) wordt een follow-up meting uitgevoerd. Hiermee wordt de gerealiseerde verbetering zichtbaar en aantoonbaar gemaakt.

14 teamfactoren

Teamscan met Team Diagnostic Assessment en pooldiagram

Productiviteit

Teams bestaan om resultaten te bereiken. Productiviteitsfactoren helpen het team om resultaten te boeken, taken te volbrengen en om op koers te blijven om doelstellingen te halen. Het Team Diagnostic Model™ heeft daarbij zeven essentiële eigenschappen vastgesteld die nodig zijn voor teams om hoge prestaties neer te kunnen zetten.

Positiviteit

Bij positiviteitsfactoren gaat het om de onderlinge relaties tussen de teamleden en het karakter en de sfeer van het team als systeem. De zeven essentiële eigenschappen op gebied van positiviteit in het Team Diagnostic Model™ zijn ontleend aan een aantal onderzoeksbronnen, waaronder Emotionele Intelligentie, Positieve Psychologie en wetenschappelijk onderzoek naar succesvolle relaties.

Hoe staat jouw team ervoor?

Ben je een teamleider en wil je inzicht in de effectiviteit van je team? De Team Leader View laat zien hoe je team het doet op het gebied van de rationele kenmerken en emotionele kenmerken.Hoe is de balans in jouw team? Laat je verrassen.
Krijg een gratis Team Leader View (waarde: €450,- vijf per maand dus wees er snel bij) – Direct aanvragen

Online assessment

De teamleden vullen het assessment individueel in, gemiddeld binnen 20 minuten. Er zijn 80 standaard vragen en 5 open vragen die zelf geformuleerd kunnen worden. Bij het afnemen van de teamscan is anonimiteit gewaarborgd. Download het voorbeeldrapport Team Diagnostic Assessment (1.5MB).

Overige assessments

Naast de teamscan kunnen 2 aanvullende assessments worden geleverd.

  • Beeld van de teammanager. Naast de teamfoto kan ook een foto worden gemaakt hoe de teammanager tegen het team aankijkt ten aanzien van productiviteit en positiviteit. Deze 2 verschillende beelden kunnen worden gecombineerd waarmee waardevolle informatie ontstaat om het teamontwikkelingstraject op te starten of verder vorm te geven.
  • Beeld van de omgeving (360 graden feedback). Medewerkers en managers van buiten het team wordt gevraagd om hun mening te geven hoe het team functioneert ten aanzien van productiviteit en positiviteit. Er ontstaat een 360 graden foto van het team. Deze foto gecombineerd met de teamfoto geeft wederom veel waardevolle informatie voor de teamleden.

Ik wil een gratis teamscan van COURIUS


Iedere maand bieden wij 5 teamscans kostenloos en zonder verdere verplichtingen aan. Maak daar gebruik van door onderstaand formulier in te vullen. Dat kost slechts een halve minuut!

Meer inspiratie in je mailbox?